"Folk äldre än 30 borde vara döda"


Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss, som var barn på 40- talet,50- talet,60-talet,och 70- talet inte ha överlevt.

Våra barnsängar var målade med blybaserad färg. Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.

Vi drack vatten från trädgårdsslangen och inte ur flaskor. Vi åt bröd med smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför Att vi alltid var ute och lekte .Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur samma flaska, utan att någon rent faktiskt dog av det.

Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker och körde i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.

Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och komma hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen - ingen mobiltelefon.

Vi hade ingen Playstation , Nintendo eller X-  box - i  det hela taget inga TV- spel, eller 99 TV - kanaler , inget surround-sound, inga mobiltelefoner, hemdatorer eller chat rooms på Internet.  Vi hade  vänner!

Vi gick ut och fann dem ! Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men ingen blev stämd efter dessa olyckor.

Det var olyckor. Inga andra kunde få skulden - bara vi själva. Kommer du ihåg olyckorna? Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det.

Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs.

Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna, och gräset växte inte inuti oss i resten av våra liv. Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss i samtalet. Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, så de föll igenom och var tvungna att gå om ett år.

Vi fick äta jordnötter. Åkte bil utan bälte ( med föräldrar som rökte i bilen). Fick aldrig skjuts utan fick ta oss själva gående eller per cykel.

Ritade med tuschpennor med ämnen som är helt förbjudna idag. Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en explosion av nya ideér ..Vi hade frihet, fiasko, succeér, förälskelser och ansvar, och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop.

Eftersom du är en av dem...   Grattis !!!

Det goda livet är vårt!

Sänd detta vidare till andra som upplevde den stora lycka att växa upp som barn...